Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Rijkswaterstaat lanceert: Vaar melder app

publicatie: 22-06-2017

Rijkswaterstaat heeft een Vaar Melder App ontwikkeld om de veiligheid op het water nog beter in beeld te brengen. De informatie uit de app is aanvullend op de bestaande registratie. Je kunt via deze app onregelmatigheden op de vaarweg melden.

 

Marifoon gebruiken? Ja natuurlijk !

publicatie: 16-06-2017

Goed marifoongebruik draagt bij aan de veiligheid op het water. Een marifoon is een zend- en ontvangapparaat voor maritieme communicatie. Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater.

 

Duikers & scheepvaart; Hoe zit dat?

publicatie: 13-06-2017

Er wordt veel gedoken in Nederland. Niet alleen sportduiken is populair, ook beroepsmatig duiken komt steeds meer voor. Beroepsvaart huurt steeds vaker een duikbedrijf in om onderhoud aan het onderwaterschip te laten uitvoeren. Het polijsten van een schroef scheelt behoorlijk veel in het brandstofverbruik en kan door duikers uitgevoerd worden. Om e.e.a. veilig te laten verlopen zijn er in het BPR regels opgenomen waaraan de vaarweggebruikers en duikers zich moeten houden.

 

Onderzoek naar effecten van handhaving recreatievaart

publicatie: 12-06-2017

Verschillende organisaties houden toezicht op de vaarwegen, o.a. door middel van handhavingsacties. Wat is nu het effect van handhaving? Verandert het vaargedrag na contact met handhavers? Is er meer interesse voor de regels die op het water gelden?

 

Port of Rotterdam: Veilig varen

publicatie: 08-06-2017

De wateren van Rotterdam zijn een druk bevaren gebied, te denken aan de Maas, met al haar grote schepen. De Port of Rotterdam, vraagt extra aandacht voor het naleven van de vaarregels en zal ook dit jaar hierop toezicht houden.

 

VDJS- partners uitgelicht: De Provincies (deel 2)

publicatie: 07-06-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: De Provincies (Deel 2).

 

Varen in het Oliegeulgebied – seizoen 2017

publicatie: 07-06-2017

In het nieuwe Natura 2000-Beheerplan Deltawateren, dat in het najaar van 2016 is vastgesteld,wordt het gebied tenwesten van de Roggenplaat, waar het vaarwater Oliegeul is gelegen, niet langer aangemerkt als verboden gebied. Men mag er varen. Voor de watertoerist lijkt dat aantrekkelijk, er is echter één MAAR. 

 

Stewards op de sluizen

publicatie: 06-06-2017

Met mooi weer neemt de drukte op de vaarwegen toe. Dat vraagt om extra oplettendheid. Van zowel de beroeps- als recreatieschipper. Vooral bij sluizen. Grote vrachtschepen en kleine plezierjachten moeten hier samen manoeuvreren in een beperkte ruimte. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en lange wachttijden. In de zomerperiode bemant Rijkswaterstaat daarom drukke sluizen met stewards.

 

Roofvissen: veilig het water op

publicatie: 01-06-2017

Het nieuwe roofvisseizoen staat voor de deur, daarom gaan veel bootvissers binnenkort weer het water op. Daar ben je niet alleen: ook de beroepsvaart en andere recreanten maken gebruik van de Nederlandse waterwegen. Om het nieuwe vis- en vaarseizoen goed én veilig te starten, vraagt Sportvisserij Nederland twee ervaren vis gidsen naar hun tips & trucs.

 

Rood-Groen licht bij de brug. Al doorvaren?

publicatie: 01-06-2017

Bij ‘Varen doe je Samen’! komen nogal eens vragen binnen m.b.t.de doorvaart bij een geopende brug, als de lichten nog op rood-groen staan.

 

Veilig een boot huren

publicatie: 30-05-2017

Nederland is een echt vaarland. Het is dan ook de moeite waard om vanaf het water Nederland te ontdekken. Als je geen eigen boot hebt,kun je terecht bij een van de vele bootverhuurders in ons land. Je kunt een dagje een sloep of een open zeilboot huren, maar ook een meerdaagse luxe vaarvakantie plannen en een groter zeil- of motorjachthuren, met je gezin of met een groep. Bij het huren van een boot zijn huurder en verhuurder allebei gebaat bij een goede gang van zaken. Hopelijk heb je een heerlijke vaardag of vaarvakantie en blijft boot en bemanning heel. De verhuurder zal je zeker vragen naar je vaar-ervaring en kan advies geven over een schip dat daarbij past. 

 

Rijkswaterstaat wijzigt scheepvaartroutes voor Nederlandse kust.

publicatie: 30-05-2017

In de nacht van 31 mei op 1 juni 2017 wijzigen de scheepvaartroutes ten zuiden van Rotterdam en voor de kust van Zeeland en België.

 

VDJS- partners uitgelicht: De Provincies

publicatie: 29-05-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: De Provincies (Deel 1).

 

Verplichting CvO (Certificaat van Onderzoek) voor schepen groter dan 20 meter

publicatie: 22-05-2017

Alle pleziervaartuigen langer dan 20 meter (en als de Lengte x breedte x diepgang* 100 m 3 of meer is) moeten volgens een nieuwe Europese Richtlijn worden gecertificeerd.

 

Enthousiasme over ‘Varen doe je Samen!’ op Maritime Industry 2017

publicatie: 19-05-2017

‘Varen doe je Samen!’ stond met een stand op de Maritime Industry 2017 beurs in Gorinchem. Deze beurs trok ruim 14.000 bezoekers en 487 deelnemers. De beursvloer was groter dan ooit en de vertegenwoordiging van de maritieme sector nog uitgebreider waardoor veel nieuwe bezoekers de beurs hebben bezocht. In de stand van ‘Varen doe je Samen!’ hebben veel goede gesprekken met voornamelijk binnenvaartschippers plaatsgevonden. “Goed dat dit project bestaat” was een veelgehoorde opmerking van de binnenvaartschippers. 

 

Uitnodiging feedbackbijeenkomst Agentschap Telecom

publicatie: 15-05-2017

Voor Agentschap telecom zijn klanten erg belangrijk. Daarom willen zij graag weten wat de leden van 'Varen doe je Samen!' van de dienstverlening van Agentschap Telecom vinden. En dan in het bijzonder van onze websiteagentschaptelecom.nl. Agentschap Telecom is de website aan het vernieuwen en input van bezoekers is daarbij zeer welkom. Daarom nodigen zij graag een aantal mensen via 'Varen doe je Samen!' uit voor een feedbacksessie. 

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
© 2016 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer